Karamoja

In Karamoja, het droge noordoosten van Oeganda, woont de Karimojong. Zij moeten elke dag vechten om te overleven. In de afgelopen decennia zijn er diverse organisaties geweest die de Karimojong hebben geholpen met voedsel van buitenaf.

Hierdoor is de zelfredzaamheid sterk afgenomen. Anke en Ronald Simiyu willen, doormiddel van het opzetten van diverse projecten, de zelfredzaamheid bevorderen en groei hiervan stimuleren.

Anke en Ronald leren de lokale bevolking op een ecologisch verantwoorde manier om te gaan met de grond. Het gebied is erg droog en dat vraagt om een speciale aanpak om gewassen te kunnen verbouwen. Conservation Agriculture zorgt er voor dat de grond een grote oogst geeft. De zanddammen dragen bij aan het vasthouden van het regenwater dat er valt.

Voor de lokale bevolking is het mogelijk om geld te verdienen met het verkopen van diverse artikelen aan toeristen. Er worden armbanden, tassen, krukjes en koebellen gemaakt op traditionele wijze.

De samenwerking met de lokale bevolking is erg belangrijk in de projecten die Anke en Ronald opzetten. Het eigen initiatieven worden toegejuicht. Iedereen die meewerkt in de projecten kan profiteren van de opbrengsten. De zelfredzaamheid van de Karimojong wordt verbeterd door de projecten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Drie tot vier keer per jaar verzorgen Anke en Ronald een nieuwsbrief. In de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de diverse projecten. Indien u graag een nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u een mailtje sturen naar:stichtingkaramojaarts@gmail.com

U kunt Anke en Ronald ook volgen via facebook. “Anke en Ronald in Kotido”. Op de facebook pagina vind u vaak de meest recente informatie, diverse foto’s en filmpjes over het werk in Uganda en over het gezin Simiyu.